ممکن است فشار خون شما که از هفته بیست و دوم تا بیست و چهارم افت کرده بود، در حال افزایش باشد تا به مقدار طبیعی خود نزدیک شود. عارضه پره‌اکلامپسی اغلب در سه ماهه آخر دوران حاملگی رخ می دهد،بهتر است بدانید که این بیماری در 3 تا 7 درصد خانمهای حامله بروز می کند.

1- نشانه هایی که ممکن است بیانگر عارضه پره‌اکلامپسی باشند عبارتند از: ورم ناگهانی دستها و صورت، افزایش وزن ناگهانی (به دلیل عدم دفع آب)، تاری دید، مشاهده لکه ها یا نقاط نورانی در مقابل چشم، سردردهای ناگهانی شدید یا مقاوم به درمان و احساس درد در ناحیه بالای شکم.در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. تشخیص سریع این بیماری برای حفظ سلامت شما و کودکتان ضروری است.

2- اگر از این به بعد دچار کمر درد مختصری شوید، ممکن است بواسطه هورمونهای دوران حاملگی باشد که مفصلها و رباطهای شما را سست کرده اند؛ همچنین تغییر مرکز ثقل بدن شما نیز در این عارضه موثر است. راه رفتن، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، و همچنین خم شدن یا چیزی را بلند کردن، فشار زیادی به کمر و پشت شما وارد می کند. یک دوش آب گرم یا کمپرس سرد می تواند درد را مرتفع کند. ممکن است بخواهید برای ماساژ پیش از زایمان به یک متخصص مراجعه کنید؛ در صورتی که از صلاحیت و تبحر وی در این زمینه آگاه باشید، این هم می تواند یک گزینه مناسب باشد.

3- در هنگام خواب از بالش کمکی دوران حاملگی استفاده کنید و آن را بین پاهای خود قرار دهید تا از شکم و پشت شما محافظت کند. سعی کنید بدن شما در حالت مناسب قرار داشته باشد تا فشار بر پشت شما کمتر شود و هنگام خم شدن یا بلند کردن اشیاء بسیار مراقب باشید. در صورتی که احساس درد شدید یا کرختی (بی حسی) در هر یک از اعضای بدن خود داشتید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

4- چربی ماده غذایی برای شما و جنینتان ضروری و در عین حال حیاتی است. چربی انرژی لازم را برای بدنتان تامین می کند و ویتامین های A ، و E وD را وارد خونتان می کند.چربی های خوب همان چربی های غیر اشباع هستند که سطح کلسترول خون را بالا می برند و در سبزیجات، آجیل و خشکبار، روغن زیتون و سایر گیاهان یافت می شوند. چربی های بد نیز شامل کلسترول، چربی های اشباع و چربی های هیدروژنه هستند که به آنها چربی های نیمه اشباع نیز می گویند و در مواد غذایی مثل گوشت چرب، پوست مرغ، کره، زرده تخم مرغ و لبنیات پرچرب وجود دارد. شما می توانید با انتخاب مواد لبنی بدون چربی، گوشت بی چربی، ماهی و مرغ و محدود کردن مصرف تخم مرغ به یک عدد در روز و خودداری از مصرف کره کاهش دهید.

5- انقباضات براکستون، معمولا مثل گلوله های آتش هستند که در شکم می پیچند. این انقباضات به معنای زایمان نیستند بلکه آن ها بدنتان را برای زایمان آماده می کنند.  این انقباضات ملایم که به صورت فشرده و سفت شدن رحم احساس می شوند، تقریبا در نیمه دوم بارداری آغاز می شوند. آنها به صورت نامنظم هستند و 30 ثانیه تا 2 دقیقه طول می کشند. این انقباضات در بین خانم ها و بارداری های مختلف متفاوت است به طوری که بعضی از خانم ها آن را چندین بار در طول روز احساس می کنند و برخی اصلا آن را حس نمی کنند. این انقباضات معمولا بعد از ورزش و روابط جنسی بیشتر اتفاق می افتد. بنابراین هرچه قدر از بارداری شما بگذرد این انقباضات شدیدتر می شود و دفعات بیشتری اتفاق می افتد.

6-  نوشیدن آب کافی در دوران بارداری بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. اشباع شدن از آب مانع از ایجاد یبوست، سردرد و سرگیجه می شود. اگر به اندازه کافی آب بنوشید وقتی برای زایمان می روید آرامش بیشتری خواهید داشت به خاطر داشته باشید که جنین شما برای بدنش و زنده ماندن در کیسه نیاز به آب دارد. هشت لیوان آب در روز شما را اشباع از آب نگه می دارد. اگر ورزش می کنید یا در آب و هوای گرم قرار دارید یا سنگین نفس میکشید، آب بیشتری بنوشید. اگر آب کافی بنوشید رنگ ادرارتان روشن خواهد شد وگرنه رنگش زرد پررنگ خواهد بود.

تغییرات جنین:

اکنون وزن کودک شما کمی کمتر از 900 گرم و طول بدن او از سر تا پاشنه پا حدود 35.5 سانتی متر است. عصبهای گوش او در حال تکامل هستند که در نتیجه به صداهای مختلف بهتر پاسخ می دهد. ریه های او در حال رشد هستند و او با نفسهای کوچکش مقادیر کمی از مایع آمنیوتیک را تنفس می کند. این تمرین برای تولد او و هنگامی که می خواهد برای اولین بار با هوا تنفس کند بسیار مفید است. در صورتی که کودک شما یک پسر باشد بیضه های او در حال حرکت به سمت کیسه بیضه هستند که درچند روز آینده به مقصد نهایی خود می رسند.

دکتر رویا فصیحی

منبع:

vatabdar.ir

ninisite

akairan