رنگ چیست؟ 
در سال 1666، اسحاق نیوتن، دانشمند نامدار انگلیسی، کشف کرد که چنانچه نور خالص سفید از یک منشور عبور داده شود، به رنگ‌های قابل رؤیت تجزیه می‌شود. نیوتن همچنین کشف کرد که هر رنگ از یک طول موج منحصر به فرد تشکیل شده و قابل تجزیه به رنگ‌های دیگر نیست.آزمایش‌های بعدی نشان داد که با ترکیب نورها می‌توان رنگ‌های مختلف را ایجاد کرد. برای مثال، نور قرمز در ترکیب با نور زرد، رنگ نارنجی را به وجود می‌آورد. رنگی که بر اثر ترکیب دو رنگ دیگر به وجود آید را ترکیبی می‌گویند. بعضی از رنگ‌ها، مثل زرد و ارغوانی، در صورت ترکیب شدن، همدیگر را خنثی می‌کنند و نور سفید می‌سازند. این رنگ‌ها را نیز رنگ‌های مکمّل می‌نامند.

اما تاثیرات رنگ‌ها از نظر روان‌شناسی چیست؟با وجودی که اثر رنگ‌ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق می‌کند امّا برخی از تاثیرات رنگ‌ها دارای معنی یگانه‌ای در سراسر جهان هستند.

 رنگ‌هایی که در طیف رنگ‌ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوانرنگ‌های گرم شناخته می‌شوند که این دامنه‌اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است.

رنگ‌هایی که در ناحیه آبی طیف قرار دارند، رنگ‌های سرد نامیده می‌شوند و شامل آبی، ارغوانی و سبز هستند. این رنگ‌ها معمولاً آرامش بخشند امّا گاهی نیز ممکن است احساس غمگینی و بی‌تفاوتی را به ذهن آورند.

شناختن رنگها و اثرات شگفت انگیز آنها بر ذهن و احساسات انسان ، به ما کمک می کند ، انتخاب های مناسبتری را برای محیط کار ، محیط زندگی (منزل) و حتی لباسهای خود داشته باشیم . همچنین از اثرات شفابخش رنگها در القاء آرامش و تنظیم احساسات و هیجانات انسان ها ، می توان در درمان بسیاری از بیماری های دنیای مدرن مانند افسردگی ، بی قراری و اضطراب سود جست . در تحقیقی که در آن «بررسی اثر رنگها بر سازگاری نوجوانان» بررسی شد این نتیجه به دست آمد نوجوانانی که شادترند و با محیط خویش سازگاری بهتری دارند از رنگهای شاد در نقاشی های خود استفاده می کنند و همچنین به کار بردن رنگهای شاد در محیط زندگی نوجوانان ، بر روحیه و نشاط و سرزندگی آنها اثرات بسیار مطلوبی دارد .

دکتر رویا فصیحی

منبع

hidoctor.ir