برای تشخیص این بیماری هیچ تست پزشکی وجود ندارد. برای تشخیص اُوتیسم در یک کودک باید رفتار ، ارتباط و سطح رشد ذهنی کودک به دقت بررسی شود .
از آنجائی که بعضی از علائم این بیماری با بعضی از بیماری های دیگر مشترک است ممکن است متخصصین آزمایشها و تست های پزشکی متفاوتی را برای کودک تجویز کنند تا از وجود یا عدم وجود مشکلات دیگر در کودک مطمئن شوند.
با یک بررسی کوتاه در یک جلسه ممکن نیست که بتوان به طور قطع وجود اُوتیسم را در کودکی ثابت کرد. مشاهدات والدین و بررسی کامل مراحل رشد کودک از لازمات تشخیص اُوتیسم در یک کودک می باشد . در نگاه اول ممکن است کودک اُوتیستیک به نظر عقب مانده ذهنی ، دارای اختلال رفتاری ، دارای مشکل شنوائی و یا دارای رفتارهای عجیب به نظر برسد .البته ممکن است تمام این علائم در یک کودک اُوتیستیک وجود داشته باشند که این امر خود باعث مشکلتر شدن تشخیص می شود.
اُوتیسم یک بیماری روانی نیست. کودکان اُتیستیک قابل درمان هستند و نباید از آنها قطع امید شود و نیز بهتر است بدانید که هیچ عامل روانی شناخته نشده است که باعث بروز اُتیسم درکودکان شود .
یک آزمایش تازه برای تشخیص بیماری اوتیسم
یک آزمایش ادراری به متخصصان امکان میدهد که به سرعت کودکان مبتلا به اوتیسم را شناسایی کند و کمک به آنها را به طور زودرس شروع کنند.
تعجبآور این است که کلید پیدا کردن این شاخص شیمیایی در دستگاه گوارش به دست آمد.
افراد مبتلا به اوتیسم به طور معمول از مشکلات گوارشی رنج میبرند که ناشی از ترکیب باکتریایی متفاوت در رودههای آنها است.
این بررسی نشان داد که شیوه سوخت و ساز این باکتریهای منحصر به فرد رودهای باعث ایجاد یک ماده شیمیایی شاخص در ادرار بیماران میشود.
راه رفتن روی انگشت پای کودکان را جدی بگیرید!کودکی که همچنان بعد از۲ سالگی روی انگشت پای خود راه می رود می تواند در معرض بروز بیماری عقب ماندگی ذهنی و اوتیسم باشد.
دکتر رویا فصیحی